March 2009

Keni fotografi të cilat i keni bërë me aparatin tuaj dhe dëshironi ti postoni në web. Mund të keni dëshirë gjithashtu që të tjerët të mos i marrin fotot e tua dhe ti përdorin në faqet e tyre, atëherë dëshironi të vendosni firmën (watermark) tuaj në këto imazhe.Në këtë tutorial do ju tregoj se si të vendosni firmën (watermark) në një imazh duke përdorur GIMP, një program open source për të edituar imazhe. [lexo më shumë…]

startupmanager11 Nëse vendosni të instaloni Linux në kompjuterin tuaj, por ama nuk doni që të humbisni window-sin. [lexo më shumë…]

totem_screenshot-eklipsiNë këtë tutorial do ju tregojmë hap pas hapi se si të kërkoni dhe të shikoni videot e youtube direkt nga Programi Totem Media Player i Ubuntu. Gjithashtu do ju tregojmë edhe hapat se si të shikoni videot me cilësi të lartë që tani jane të disponueshme në Youtube.

1. Për të filluar, klikoni Application -> Sound & Video -> Movie Player. [lexo më shumë…]

Si te fshihni nje file .rar brenda nje fotografie

Ky tutorial do ju tregoj se si të fshihni një file .rar brenda një file .jpg, në mënyre që kushdo që hap foton nuk do të dijë që brenda ka një file tjetër të fshehur. 1. Selektoni file-n RAR që dëshironi të fshihni. Për këtë shembull file që do përdorim ne quhet

Lexo artikullin e plotë →

Dy llogari Skype nga i njëjti pc? Është e mundur…

Skype përveç se është klasifikuar si SoftWare-i më mirë për sa i përket thirrjeve telefonike nëpërmjet Web-it, është gjithashtu shumë i përdorur për të chatuar pasi është i pajisur me një strukturë shumë praktike dhe të mire.

Lexo artikullin e plotë →

Perdorni e-mail qe deshironi ne Msn Messenger

Nëse jeni një person që jeni të fiksuar të keni cdo gjë të lidhur me një adresë emaili, do ju pëlqente që edhe messengerin ta përdornit me po atë adresë emaili. Fatkeqësisht shumica e programeve Instant Messenger kërkojnë që të hapni një adresë emaili

Lexo artikullin e plotë →

Konverto faqet e internetit ne PDF

Në raste të ndryshme mund të jetë e nevojshme ose të keni dëshire të konvertoni një adresë interneti apo faqe specifike në një dokument PDF.

Lexo artikullin e plotë →

Mbroni kompjuterin nga USB

USB-të kanë avantazhin që janë të vogla, të lehta dhe gjithashtu të nevojshme për të transportuar file të mëdha apo të vogla. Sidoqoftë, me gjithë këto avantazhe, mbartin rrezikun e infektimit nga viruse, trojan, worm dhe malware të tjerë të kompjuterit tuaj.

Lexo artikullin e plotë →

Konvertoni Video nga Youtube ne Mp3

Sa herë keni shikuar videot tuaja të preferuara në Youtube dhe keni dëshiruar ti shkarkoni në kompjuter si këngë Mp3 ? Ky addon i Firefoxit shton një link “Convert and Download as MP3” afër videos së Youtube.

Lexo artikullin e plotë →

Rregjistroni video te lojrave qe luani

Nëse po kërkoni të rregjistroni zërin që del nga kompjuteri juaj, në këtë post do gjeni mënyrën se si të konfiguroni windowsin për të lejuar që zëri dhe video që del nga lojrat të rregjistrohet !

Lexo artikullin e plotë →