January 2009

Sophos duket i vendosur per tu mesuar dicka cracker-ave , virus-writer-ave: ne nje shkrim ka ftuar keta te fundit te ndryshojne zanat duke pare qe kur perfundojne ne duart e drejtesise pasohen me denime te renda. Sophos-i citon denimin me 30 vjet burg te nje crackeri ukrahinas 25vjecar , Maksym Yastremskiy (aka Maksik) , fajtor per penetrimin e sitemeve te TJ Maxx. [lexo më shumë…]

Carlos Slim Helu ka nje pasuri te stimuar ne 68 miliarde dollare , eshte , sipas klasifikimit te Forbes njeriu i dyte me i pasur ne bote pas Warren Buffet dhe para Bill Gates , por gjer tani “nuk kishte ne prone emrin e tij ne internet”. Thene me mire dominin e nivelit te pare , www.carlosslimhelu.com , mbahej peng nga nje person nga Jakarta qe kishte kerkuar shifren modeste prej 55 milion dollaresh per ta liruar. [lexo më shumë…]

domain_eklipsiRefuzimi ka ardhur nga Departamenti i Tregtisë dhe i Drejtësisë Amerikan në lidhje me projektin e liberalizimit të Generic Top-Level Domain (gLTD) propozuar nga enti që mbikqyr zhvillimin e adresave të internetit: ICANN , sipas ekspertëve të të dy ministrive të cilët kanë ndërhyrë për të vënë pikat në konsultimin e nisur rreth rregullave të gLTD , ka ndaluar. E gjitha për shkak të impenjimeve të marra dhe të parespektuara. [lexo më shumë…]